Tips mot svindel

Svindelforsøk via e-post

Se opp for svindelforsøk via e-post der du blir bedt om å oppdatere kontoopplysninger via en lenke. Slike svindelforsøk vil typisk fortelle deg at din konto blir frosset eller slettet dersom du ikke klikker på lenken og oppdaterer kontoinformasjonen din. Dette er svindelforsøk, og du kan bare slette slike e-poster.

Tips angående skadelig programvare

Last bare ned oppdateringer fra siden til leverandøren, for eksempel java.com. Du må ta jevnlige sikkerhetskopier samt sjekke at disse virker så slipper du å miste viktige data ved virusangrep eller om PC-en blir ødelagt på annen måte. Pass på at både operativsystem, programmer og antivirus er oppdatert.

Unngå kortsvindel

Vi har laget en liten tipsliste for alle som har debetkort eller kredittkort. Les mer om kortvettregler her.

Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen