Kom i gang med Google Pay™

Google Pay er en rask og enkel måte å betale på, og tilgjengelig på millioner av steder - på nettet, i apper og i butikker. Du kan betale med telefonen din ved å legge et Sparebanken Sør-kort i Google Pay. Alle våre bankkort kan brukes.

Google Pay er trygt

Google Pay gjør det enkelt å betale, og beskytter betalingsinformasjonen med flere lag av sikkerhet for at du skal være trygg på betalingen din.

Hvilke enheter kan jeg bruke med Google Pay?

Du kan bruke alle Android-smarttelefoner og nettbrett som bruker Android versjon 5.0 og oppover. For å tæppe i butikker, må telefonen din også støtte NFC (Near Field Communication). For å sjekke etter NFC på telefonen, se etter det i innstillinger.

Hvordan skaffer jeg Google Pay?

Last ned Google Pay fra Google Play Butikk (klikk her for å gå til butikken). Så kan du legge til et Sparebanken Sør-kort ved å ta bilde av kortet eller legge inn kortdetaljer manuelt. Om kortet ditt allerede er lagt inn i Google Play, kan du enkelt legge det til Google Pay ved å bekrefte noen få detaljer.

Når du legger inn kortet i Google Pay, kjøres en test som sjekker at det er minimum 7 kroner på kortet. Du blir ikke trukket for 7 kroner, du vil ikke se transaksjonen noe sted, men du må ha minst 7 kroner disponibelt på kontoen for å få lagt inn kortet i løsningen. Du må være fylt 16 år for å få Google Pay.

Illustrasjonsfoto - alle bankkort kan brukes med Google Pay

Kortkompis med enkelt oppsett av kort i Google Pay

Om du har Android-telefon og Kortkompis, og er 16 år eller eldre, kan du nå legge inn kortene enkelt og effektivt i Google Pay. Siden kortdata allerede ligger i Kortkompis, skjer innrullering uten å måtte taste kortnummer og slikt. Hvis du ønsker å administrere kort som brukes i Google Pay må du laste ned Google Pay-appen i tillegg.

Ingen ekstra kostnader

Det er ingen ekstra kostnader knyttet til å bruke tjenester som Google Pay, Samsung Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay.

Hvor kan jeg bruke Google Pay?

Du kan betale med androidtelefonen din hos tusenvis av butikker. Du kan enkelt betale der de godtar kontaktløs betaling / tæpping, eller der du ser ett av disse symbolene:

Google Pay er varemerke til Google LLC.

Ikonet for kontaktløs betaling | tæpping

Du kan også bruke Google Pay i mange apper. Bare se etter Buy with Google Pay-knappen. Du kan se appene som aksepterer Google Pay i Google Play Store.

Hvor sikkert er Google Pay?

Google Pay beskytter betalingsinformasjonen din med flere lag av sikkerhet, og bruker en av verdens mest avanserte sikkerhetssystemer for å hjelpe med å holde informasjonen din trygg. Les gjerne mer om sikkerhet hos Google (åpnes i nytt vindu).

Hvordan betaler jeg med Google Pay?

I butikker betaler du ved å låse opp telefonen med fingeravtrykk. Du trenger bare å holde baksiden av enheten din nær betalingsterminalen som godtar tæpping. Vent på godkjenning av betalingen.

I apper betaler du med Google Pay i hundrevis av apper uten å måtte legge inn betalingsinformasjon. Du betaler med et enkelt tastetrykk.

Hva skjer om telefonen blir borte eller stjålet?

Android Device Manager ((www.google.com/android/devicemanager) hjelper deg med å finne, låse og eventuelt slette telefonen din. Du kan også søke på Find my phone på Google, og nettleseren viser hvor telefonen er på kartet. Du trenger ikke sperre kortet ditt.

Hvordan legger jeg Google Pay som standard betalingsapp?

Dersom du har problemer med å betale med Google Pay, kan det være fordi Google Pay ikke ligger som standard betalingsapp under NFC-innstillingene. Dette kan du endre på telefonen din:

Med Huawei: Innstillinger / Enhetstilkobling / NFC / Standard betalingsapp
Med Samsung: Innstillinger / Tilkoblinger / NFC / Trykk og betal

Android og Google Pay er varemerker for Google LLC.

Bruk kontaktløs betaling - enkelt og trygt

Kontaktløs betaling - tæpping

Sparebanken Sør tilbyr bankkort og kredittkort med mulighet for tæpping - det vil si kontaktløs betaling. Du kan også betale med mobilen eller med sportsklokker fra Fitbit eller Garmin. Kontaktløs betaling reduserer også smitterisiko.

Betal genialt enkelt med Google Pay

Tre herlige dager i London, og alt ble betalt med mobilen og Google Pay. På undergrunnen, i butikker og på restauranter. Kun ett sted hadde ikke kontaktløs betaling, St. Paul’s Cathedral. Men så ble den bygget på 1600-tallet også, da!